بررسی چالش ها، موانع و راهکارهای بهبود ایمنی غذایی کشور

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، درصدد بررسی چالش‌ها، موانع و راهکارهای بهبود ایمنی غذایی کشور با رویکرد از مزرعه تا سفره است تا در نهایت قوانین موجود، اصلاح، تقویت و یکپارچه شده و یا قوانین جدید مورد نیاز تصویب شود. ناگفته پیداست که قوانین، سال‌ها بر شئون مختلف جامعه و زندگی مردم اثرگذار هستند و توجه به نظرات ذی نفعان مختلف، لازمه جامع‌نگری در سیاست‌گذاری به شمار می‏ رود.

در این راستا از کلیه صاحب‏ نظران و اساتید در گرایش‏ های مختلف شامل بهداشت، پزشکی، توسعه کشاورزی، صنایع غذایی، گیاه پزشکی، محیط زیست، فعالان، صنعتگران، تولیدکنندگان نهاده‌های زیستی کشاورزی و ... که دارای ایده، نظر، تجارب تطبیقی و ... هستند، تقاضا می‌شود نظرات خود در زمینه وضعیت موجود، عملکرد دستگاه‏ های مسئول و راهکارهای مطلوب را در لینک های ذیل تا تاریخ 30 خرداد 1393 ارائه نمایند. اهم حوزه‏ های مد نظر، شامل موارد ذیل هستند:

  • بند 1 :
    وضعیت تولیدات غذایی کشور (اعم از تولیدات داخل و واردات)، در زمینه برخورداری از استانداردهای 
  • بند 2 :
    چالش ‏های نظارت بر استانداردهای ایمنی غذایی در صنایع غذایی کشور (در ابعاد مختلف مانند 
  • بند 3 :
    نقش گروه‏ های صنفی و غیردولتی (بخش سوم) در خصوص نظارت بر ایمنی مواد غذایی 
  • بند 4 :
    کارآمدی ساختار موجود (متشکل از سازمان ملی استاندارد، سازمان محیط زیست، وزارت بهداشت، درمان و 
  • بند 5 :
    وضعیت استفاده از نهاده ‏های شیمیایی و زیست‏ شناختی در بخش کشاورزی 
  • بند 6 :
    مدیریت یارانه در حوزه سموم و کودهای شیمیایی و رویکردهای آن در راستای کاهش استفاده 
  • بند 7 :
    سازوکار ثبت و توزیع سموم و کودها تا رسیدن به دست کشاورز و قابلیت رهگیری 
  • بند 8 :
    حمایت ‏های دولت از کسب و کارهای تولید نهاده‏ های زیستی 
  • بند 9 :
    راهکارهای تشویق کشاورزان به عدم استفاده غیرمجاز از نهاده ‏های شیمیایی 
  • بند 10 :
    راهکارهای کم‏ هزینه برچسب‏ زنی بر محصولات کشاورزی گواهی شده (سالم و ارگانیک) 
  • بند 11 :
    سایر موارد