عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه تجار فرش دستبافت برای بازگرداندن بخشی از فرش های خود که به منظور شرکت در نمایشگاه خارج کرده بودند باید هزینه گمرگی پرداخت کنند، گفت: این مسئله عین بی عدالتی است.

خانه ملت؛ سید تقی کبیری با اشاره به اینکه باید در زمان تحریم بیش از گذشته از فرصت صادرات غیرنفتی استفاده کرد و صادرات فرش دستبافت یکی از این فرصتها به شمار میاید، گفت: امضاء تفاهمنامه میان مرکز ملی فرش ایران و منطقه آزاد کیش به مثابه درک درست از این ظرفیت است البته اگر مسئولان بتوانند فواید این مهم را از سطح کاغذ بیرون کشیده و عملیاتی کنند.
نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: علاوه بر منطقه آزاد کیش میتوان از مناطق دیگری که بهعنوان خواستگاه و برند فرش دستبافت، مانند استانهای آذربایجان غربی و شرقی -که در هر دو نیز منطقه آزاد وجود دارند- برای صادرات این مهم استفاده کرد.
نیاز است علاوه بر استفاده از ظرفیت مناطق آزاد از فرشبافان نیز حمایت شود چراکه فرشبافان به دلیل مشکلات متعدد و درآمد بسیار محدود در حال ترک این شغل هستند.
تعداد فرشبافان نسبت به گذشته بسیار کاهش پیدا کرده است
وی با تاکید مجدد مبنی بر عملیاتی کردن این تفاهمنامه، افزود: اگر این تفاهمنامهها عملیاتی نشوند بهیقین آثار مناسبی بر جای نخواهد گذاشت لذا نیاز است علاوه بر استفاده از ظرفیت مناطق آزاد از فرشبافان نیز حمایت شود چراکه فرشبافان به دلیل مشکلات متعدد و درآمد بسیار محدود در حال ترک این شغل بوده و تعدادشان نسبت به گذشته بسیار کاهش پیدا کرده است.
بسیاری از تولیدکنندگان فرش قادر به پرداخت دستمزد قالیبافان خود نیستند
کبیری همچنین اضافه کرد: تولیدکنندگان فرش نیز با مشکلات متعددی رو به رو هستند تا جایی که بسیاری از آنها قادر به پرداخت دستمزد قالیبافان خود نیستند لذا باید برای آنها نیز فکری کرد تا بتواند محصولاتی با کیفیت تولید کنند.
چه مسئلهای رغبت تجار را برای شرکت در نمایشگاههای بینالمللی از بین میبرد؟
این نماینده مجلس با یادآوری اینکه حضور در نمایشگاههای بینالمللی مسئله دیگری است که باید به آن توجه کرد اما آسیبهایی پیرامون این مسئله وجود دارد، توضیح داد: تجار فرش برای بازگرداندن بخشی از فرشهای خود که به منظور شرکت در نمایشگاه خارج کرده بودند باید هزینه گمرگی پرداخت کنند! که این مسئله عین بیعدالتی است و رغبت تجار ایرانی را برای شرکت در نمایشگاههای بینالمللی از بین میبرد.
اشتغال و درآمدزایی از طریق هنر-صنعت فرش نیازمند اصلاح قانون و تسهیل امور
عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: علاوه بر نیاز به اصلاح قانون، رسیدن به اشتغال و درآمدزایی از طریق هنر-صنعت فرش به تسهیل تمامی امور همچون رسیدگی به وضعیت قالیبان، انتخاب مواد اولیه با کیفیت و رفع موانع بر سر راه تولیدکنندگان و فرشبافان و البته همراهی دستگاههای متعدد نیاز است./
1400
© حق کپی رایت متعلق به مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی ایران می باشد