وکیلی:
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به اهمیت و حساسیت بالای اسباب بازی در انتقال فرهنگ و انتقاد از نبود شرایط برای تولید داخلی، بر حمایت از رشته طراحی اسباب بازی به عنوان مطالبه اجتماعی، مدنی و ملی تاکید کرد.

خانه ملت؛ محمدعلی وکیلی با اشاره به اهمیت و حساسیت بالای اسباب بازی در انتقال فرهنگ و انتقاد از نبود شرایط برای تولید داخلی، گفت: اسباب بازی در کشور مانند بسیاری از اسباب موردنیاز و تاثیرگذار در فرهنگ، به دلیل انتقال فرهنگ بومی و تاثیر آن در فرزندان، از حساسیت ویژهای برخوردار است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر تاثیرگذاری اسباببازی در انتقال فرهنگ به کودکان، افزود: علاوه بر شخصیتسازی در تولید اسباب بازیها که به نوعی انتقال دهنده فرهنگ هستند، کیفیت موادی که در تولید اسباب بازی ها به کار می رود از درجه اهمیت زیادی برخوردار است.
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طراحی داخلی از مصادیق اقتصاد مقاومتی است، تصریح کرد: باید طراحیها منطبق بر داشتههای فرهنگی و تمدنی کشور ایران انجام شود چراکه این طراحیها میتواند پیام فرهنگی را منتقل کند.
وی با بیان اینکه نخستین اشکال و ویژگی واردات اسباببازی به کشور، بیهویتی است، خاطر نشان کرد: هیچ نشانه ایرانی در اسباببازیهای وارداتی وجود ندارد و فرزندان مجبورند با این شیء بیهویت بازی کنند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: اسباببازیها در سلامت جسمی و ذهنی فرزندان تاثیر میگذارند؛ همچنین، اینکه چه مادهای برای ساخت اسباببازیها در نظر گرفته شده و ترکیبات آن چگونه است از عوامل مهم در سلامت کودکان و فرزندان است.
وکیلی ادامه داد: مسئولان و طراحان ساخت اسباب بازی در کشور به خصوص در دانشگاهها باید مسئولانهتر با این موضوع برخورد کنند؛ اگر در رشتههای گرافیکی و هنری در زمینه طراحی و تولید اسباببازیها رشتهای وجود نداشته باشد فاجعه است و اگر این رشته موجود باشد و خروجی نداشته باشد نیز بسیار فاجعه است.
این نماینده مجلس دهم گفت: ایجاد رشته طراحی اسباببازی داخلی یک مطالبه اجتماعی، مدنی و ملی است که باید به آن پاسخ داده شود؛ در زمینه طراحی اسباببازیهایی با هویت ایرانی بایستی باید حمایت صورت گیرد و تسهیلاتی به این بخش داده شود.
عضو هیأت رئیسه مجلس با تاکید بر اهمیت این موضوع افزود: در کمیسیون فرهنگی حتما باید در این زمینه بحث شود و مسئولان مربوطه فراخوانده شوند و اگر مشکلی در حوزه طراحی اسباب بازیهای داخلی وجود دارد، باید در سیستم آموزشی طرح شده و اگر مشکل اجرایی دارد، آن مشکل برطرف شود و بعد از فرصت طراحی باید برای اجرا و تسهیلات و عملیاتی شدن آن اقدامات لازم انجام شود./
برچسب ها
اخبار برگزیده،
بخش فرهنگ،
فرهنگ و تمدن