رحیمی جهان آبادی مطرح کرد:
عضو هیات رئیسه کمیسیون قضایی مجلس ضمن اشاره به محورهای نشست کمیسیون مشترک برجام، گفت: این محورها نشان از دغدغه های ایران و آمادگی اروپا برای دادن تضمین عملی است.

خانه ملت؛ جلیل رحیمی جهانآبادی در خصوص محورهای بیانیه پایانی نشست کمیسیون مشترک برجام که به درخواست ایران تشکیل شده بود، گفت: آنچه در پایان نشست مشترک بین ایران و کشورهای اروپایی اعلام شده پیش از این هم در برجام وجود داشته است اما با خروج یک طرفه آمریکا، ایران به طور شفاف خواهان اخذ تضمینهای عملی و مشخصی است.
تاکید بر رفع محدودیتهای فروش نفت در نشست مشترک برجام
نماینده مردم تربت جام، تایباد و باخرز در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: ایران در دوره برجام پس از خروج آمریکا نگرانیهایی دارد، محدودیت فروش نفت یکی از نگرانیها است. یکی از تحریمهایی که احتمال میرود آمریکاییها از طریق متحدانشان علیه ایران اعمال کنند، کاهش فروش نفت است.
وی افزود: در زمان تحریمها و قبل از برجام، فروش نفت ایران به یک میلیون بشکه در روز رسیده بود، در صورتی که ما حداقل 3 و نیم میلیون بشکه در روز تونایی فروش داریم، از این رو این موضوع به عنوان یکی از نکات کلیدی در نشست کمیسیون مشترک برجام مورد تاکید قرار گرفته است.
ایران به دنبال اخذ تضمین اقتصادی از بخش خصوصی اروپا
این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه اخذ تضمین از بخش خصوصی یکی از موارد دیگر مورد نظر در نشست مذکور بوده است، گفت: اقتصاد اروپا توسط بخش خصوصی اداره میشود لذا تضمین شفاهی دولتهای اروپایی نمیتواند دردی از دردهای اقتصادی ما را درمان کند بنابراین طی یک سری قوانین تضامین عملی باید از شرکتهای خصوصی اروپا اخذ شود.
رحیمی جهانآبادی معتقد است: کشورهای اروپایی همانند کشور کوبا باید در ارتباط با جمهوری اسلامی ایران هم بر عدم همکاری شرکتهای اقتصادی با آمریکا تاکید شود، در نشست مشترک برجام سرفصلها و مقدمات این موضوعات مطرح شده، مواردی که مقدمه اخذ تضامین عملی است.
تعاملات پیرامون حمایت از بیمه و حملونقل
وی ادامه داد: حمایت از بیمه و حملونقل نیز از دیگر موضوعات مطرح در نشست کمیسیون مشترک برجام است، این نیز از موضوعاتی است که قبل از برجام آسیب بسیار به جمهوری اسلامی وارد کرد، در گذشته عدم بیمه کشتیهای ایرانی و حمایت از حمل و نقل دریایی، زمینی و هوایی موجب کاهش صادرات و اخلال در واردات شده بود زیرا نه کشوری بار خود را به کشتیهای ایرانی میسپرد و نه بار ایران قابل حمل بود.
محورهای بیانیه نشست مشترک نشان از دغدغههای ایران و آمادگی اروپا بر دادن تضمین/ لزوم نظارت وزارت خارجه و معاونت حقوقی ریاست جمهوری بر این فرایند
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه محورهای مطرح در نشست کمیسیون مشترک برجام نشان از دغدغه ایرانیها و آمادگی اروپاییها برای دادن تضمین به جمهوری اسلامی است، افزود: وزارت امور خارجه و معاونت حقوقی ریاست جمهوری به همراه مجلس شورای اسلامی باید بر این روند نظارت داشته تا تضمینهای عملی در برجام با اروپاییها اخذ شود و به موجب این تضامین ایران در مجامع بینالمللی بتواند درخواست جبران خسارات وارده را دهد.
رحیمی جهانآبادی تاکید کرد: صدور بیانیه مشترک بدون ضمانت عملی بیفایده است، ایران در مقابل مفاد برجام تکالیفی بر عهده دارد که هماکنون آنها را انجام میدهد، انجام یک طرفه تکالیف نیازمند احقاق حقوقی است که اخذ تضامین عملی در این حقوق گنجانده میشود. زیرا محورهای مورد بحث در نشست کمیسیون مشترک همان مباحث مورد نظر جمهوری اسلامی ایران است اما ضمانتها باید عینی و حقوقی باشد.
عضو هیات رئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: محورهای بیانیه مشترک برجام نشان میدهد که ایران موارد و عناوین را درست تشخیص داده و طرف اروپاییها هم حاضر به دادن ضمانت است اما اطمینان از ضمانتها را باید طی نشستهای آتی که در سطح وزرای خارجه برگزار میشود، بررسی کرد و سنجید.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت؛ کمیسیون مشترک برجام ۴ خرداد به درخواست جمهوری اسلامی ایران و به منظور بررسی تبعات خروج ایالات متحده از برجام و بررسی راه های پیش رو برای حصول اطمینان از اجرای مستمر همه ابعاد این توافق، در وین تشکیل جلسه داد.
گفتنی است؛ بر اساس مباحث صورت گرفته در نشست اعضای برجام گامهای مشترک برای یافتن راهحلهای عملیاتی طی چند هفته آینده در رابطه با موضوعات زیر را مورد بحث و بررسی قرار دادند: حفظ و تعمیق روابط اقتصادی با ایران؛ تداوم فروش نفت، میعانات گازی، و فرآوردههای نفتی و پتروشیمی و نقل و انتقالات مربوطه؛ تعاملات کارآمد بانکی با ایران؛ تداوم حمل و نقل دریایی، زمینی، هوایی و ریلی با ایران؛ تامین بیشتر اعتبارات صادراتی و ایجاد مسیرهای ویژه در حوزه های مالی، بانکی، بیمه و تجاری با هدف تسهیل همکاریهای اقتصادی و مالی از جمله از طریق حمایت عملی از تجارت و سرمایهگذاری؛ توسعه بیشتر و اجرای تفاهمنامههای همکاری و قراردادهایی که شرکتهای کشورهای ثالث با همتایان ایرانی خود منعقد کردهاند؛ سرمایهگذاری بیشتر در ایران؛ حمایت از فعالان اقتصادی و تامین فضای اطمینان بخش حقوقی؛ توسعه بیشتر فضای شفاف و قانونمند کسب و کار در ایران./
برچسب ها
اتحادیه اروپا،
اخبار برگزیده،
برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)،
ضمانت،
مجلس شورای اسلامی