آزادی خواه مطرح کرد:
عضو هیات رئیسه فراکسیون فرهنگیان مجلس با انتقاد از کمبود مشاوره در مدارس، گفت: متاسفانه آموزش و پرورش در سال های اخیر توجهی به حوزه تربیتی و مشاوره نداشته است.

خانه ملت ؛ احد آزادی خواه با انتقاد از کمبود مشاوره در مدارس، گفت: نظام آموزش و پرورش خلاهایی دارد که این خلاها منبعث از بیتوجهی به اسناد بالادستی همانند سند تحول بنیادین، برنامه ششم توسعه و... است.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی افزود: اگرچه مشکل اصلی آموزش و پرورش تامین منابع مالی و کمبود اعتبارات است اما در کنار تمامی این کمبودها تراز قابل دفاعی در حوزه منابع انسانی دارد.
وی بیان کرد: اگر 2 میلیون معلم ما در وزارت آموزش و پرورش نتوانند 14 میلیون دانش آموز را تمشیت، تعیلم و تربیت کنند ضعف در برنامه ریزی محرز است.
بیشتر بخوانید: آموزش و پرورش از تصمیمگیریهای دقیقه نودی خودداری کند
عضو هیات رئیسه فراکسیون فرهنگیان ادامه داد: اهمیت تربیت معلمان توانا باسواد به قدری زیاد است که براساس برنامه ششم توسعه جذب معلم در آموزش و پرورش فقط از طریق دانشگاه فرهنگیان امکان پذیر شد و این به معنای تخصصی کردن استخدامها در این وزارت است.
در صورتی که ما به دانشآموزان خود مشاورههای تربیتی مناسب و لازم در مدارس را ارائه ندهیم این افراد نمیتوانند در برابر آسیبهای اجتماعی که این روزها در حال گسترش است واکنشهای بهجا و مناسبی داشته باشند در نتیجه درگیر معضلات اجتماعی میشوند
آموزش و پرورش در سالهای اخیر توجهی به حوزه تربیت نداشته است
وی با بیان اینکه متاسفانه آموزش و پرورش در سالهای اخیر توجهی به حوزه تربیت نداشته است، اظهار کرد: تربیت مشاوره یکی از محورهای مهم حوزه پرورشی در وزارت آموزش است که بیتوجهی به آن در دراز مدت معضل بزرگی در خانوادهها و جامعه ایجاد میکند.
عدم ارائه مشاورههای تربیتی در مدارس دانش آموزان را درگیر معضلات اجتماعی میکند
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس خاطرنشان کرد: در صورتی که ما به دانشآموزان خود مشاورههای تربیتی مناسب و لازم در مدارس را ارائه ندهیم این افراد نمیتوانند در برابر آسیبهای اجتماعی که این روزها در حال گسترش است واکنشهای بهجا و مناسبی داشته باشند در نتیجه درگیر معضلات اجتماعی میشوند.
در صورتی که دانشآموزان سلیقهای بار آیند ناهنجاریهای اجتماعی به راحتی در دلشان رخنه میکند
وی با بیان اینکه در صورتی که دانشآموزان سلیقهای بار آیند ناهنجاریهای اجتماعی به راحتی در دلشان رخنه میکند در حالیکه اگر تربیت براساس اصول روانشناسی و دینی باشد هیچ یک از این معضلات اتفاق نمیافتد.
مشاوران در مدارس علاوه بر آموزش مهارتهای زندگی به دانشآموزان هدایت در تحصیل آنان را نیز بر عهده دارند
این نماینده مردم در مجلس ادامه داد: مشاوران در مدارس علاوه بر آموزش مهارتهای زندگی به دانشآموزان هدایت در تحصیل آنان را نیز بر عهده دارند؛ در حال حاضر به دلیل کمبود مشاوره دانشآموزان نمیتوانند رشتههای متناسب با استعداد و توانایی خود را انتخاب کنند که همین موضوع موجب تراکم و تجمع دانشآموزان در رشته تجربی شده است در حالیکه اگر مشاور به تعداد کافی در مدارس حضور داشت دانشآموزان با توجه به استعداد و توانایی خود به سمت رشتهها سوق داده میشدند.
یکی از ضرورتهای امروز مدارس ابتدایی وجود مشاوران زبده در این مدارس است
وی یکی از ضرورتهای امروز مدارس ابتدایی را وجود مشاوران زبده در این مدارس دانست و عنوان کرد: وجود مشاوره در مدارس باعث خواهد شد دانشآموز از همان ابتدا مسیر خود را بشناسد و بداند که به چه سمت و چه رشتهای حرکت کند تا با هدایت دانشآموزان و توزیع آنها در رشتههای مختلف، با انباشت فارغ التحصیلان در یک رشته مواجه نشویم.
نبود مشاوره در مدارس و عدم هدایت تحصیلی در مدارس باعث تراکم متقاضیان در چند رشته خاص شده است
آزادیخواه تصریح کرد: متأسفانه نبود مشاوره در مدارس و عدم هدایت تحصیلی باعث تراکم متقاضیان در چند رشته خاص شده است.
عضو هیات رئیسه فراکسیون فرهنگیان با بیان اینکه وجود مشاورینی متخصص و مجرب میتواند به دانشآموزان برای رفع مشکلات و هدایت تحصیل و انتخاب رشته کمک کند، تاکید کرد: این مشاوران با دقت و حوصله پای صحبت دانش آموزان مینشینند و سعی در حل مشکلات آنها دارند درحالیکه کمبود مشاور در مدارس یکی از مهمترین معظلاتی است که دانش آموزان از آن رنج میبرند و برای بیان مشکلات و راهکارها دچار سردرگمی میشوند. تاکنون این مشکل برطرف نشده است./
برچسب ها
اخبار برگزیده،
خدمات مشاوره گسترده در زمینه های متعدد،
مشاور