در جلسه کمیته فرهنگ، هنر و رسانه کمیسیون فرهنگی صورت گرفت:
طرحی برای اضافه شدن نام هنر به عنوان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و پیش نویس نظام صنفی هنر در کمیته فرهنگ، هنر و رسانه کمیسیون فرهنگی مجلس بررسی شد.

خانه ملت؛ جلسه کمیته فرهنگ، هنر و رسانه کمیسیون فرهنگی مجلس روز دوشنبه (9مهر) با حضور تنی چند از هنرمندان و مدیران هنری تشکیل شد.
در این جلسه موضوع پیش نویس طرح تغییر نام "وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی" به "وزارت فرهنگ، هنر و ارشاد اسلامی" مورد بررسی قرار گرفت.
مهدی شیخ درباره این طرح که از سوی خانه هنرمندان ایران پیشنویس شده است، گفت: چنین موضوعی باید از ابتدا مورد توجه قرار میگرفت و واژه "هنر" در این میان مغفول مانده است؛ ضمن آنکه موضوعات ذیل "ارشاد" در حاکمیت دارای نهادها و متولیان مشخص است.
علی مطهری دیگر عضو این کمیته گفت: بهتر است این موضوع در قالب لایحه مطرح شود تا در صورت تصویب در مجلس، با ایراداتی نظیر بار مالی برای دولت از سوی شورای نگهبان مردود نشود.
وی همچنین گفت: هراندازه نام وزارتخانهها و سازمانها کوتاهتر باشد، بهتر است.
نایب رییس مجلس در ادامه با اشاره به اینکه اگرچه فرهنگ شامل هنر هم میشود ولی بهتر است قاعده "ذکر خاص بعد از عام" جاری شود، عنوان "فرهنگ و هنر" را برای این وزارتخانه مطلوبتر دانست.
سید هادی حسینی معاون پارلمانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز درباره این طرح گفت: بر روی دولت بابت نبودن نام هنر در عنوان این وزارتخانه فشار است؛ هم از سوی جامعه هنری و هم از طرف جوامع بینالمللی.
وی با بیان اینکه ذکر نام "هنر" در عنوان این وزارتخانه خواسته بهحق جامعه هنری کشور است، افزود: امیدواریم مجلس و قوه مقننه با تصویب این طرح، هدیهای به جامعه فرهنگی و هنری کشور بدهند.
احمد مازنی به عنوان رییس این کمیته در جمعبندی این دستور با بیان اینکه این موضوع پیشنهاد قاطبه اهالی هنر است، گفت: پیرو سخنان معاون پارلمانی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اضافه شدن واژه "هنر" به نام این وزارتخانه موافق است و جزئیات این موضوع در جلسات آتی باید با دقت بیشتری مورد بررسی قرار گیرد تا روال کاری مجلس را برای تصویب در صحن علنی طی کند.
نظام صنفی هنر؛ تکلیف قانونی برنامه ششم توسعه به دولت
به گزارش خانه ملت؛ دومین دستور کار کمیته فرهنگ، هنر و رسانه کمیسیون فرهنگی مجلس، بررسی پیشنویس نظام صنفی هنر بود.
رجبی معمار مدیرعامل خانه هنرمندان ایران در این خصوص گفت: بسیاری از تجمعهای تخصصی کشور سالهاست که دارای تشکل مخصوص به خود هستند؛ همچون نظام پرستاری، نظام پزشکی، نظام مهندسی، کانون وکلا و ... ؛ در حالیکه عالم هنر علیرغم ذات پیچیدهاش فاقد چنین ساز و کاری است.
وی بر ضرورت رتبهبندی هنرمندان و حل مسائل صنفی آنها همچون بیمه و مزایای عمومی بر اساس سازوکاری بر مبنای تشخیص گروهی حرفهای از آنها تاکید کرد و افزود: 12 صنف هنری در کشور به رسمیت شناخته شده که تعدادی از آنان زیر نظر وزارت کار هستند، برخی در قالب سمن تحت نظر وزارت کشور و تعدادی در قالب کانون فرهنگی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز گرفتند.
رجبی معمار خواستار استفاده از تجربه عملی 19 ساله خانه هنرمندان برای رسیدگی به امورات صنفی هنرمندان شد و با اشاره به اینکه پیشنویس این طرح در قالب ماده واحده آماده شده است، گفت: لزوم نظام صنفی هنر از جهت رسیدگی به امور صنفی هنرمندان، رتبهبندی، بیمه و بازنشستگی آنها است.
مازنی رییس کمیسیون فرهنگی مجلس نیز با اشاره به اینکه از دو سال قبل جلساتی با بزرگان هنر داشته و این موضوع دغدغه آنها بوده است، افزود: بند یک قسمت چ ماده 92 قانون برنامه ششم توسعه دولت را مکلف به ارائه نظام صنفی هنر کرده است؛ لذا اگر دولت در این خصوص تعلل کند، مجلس هم میتواند از ابزارهای نظارتی استفاده کند و هم طرحی با این محوریت آماده و ارائه کند.
مهدی شیخ نیز درباره این دستور گفت: با توجه به اینکه آقای روحانی با شعار واگذاری کارهای صنفی هنرمندان به خود آنها توانست نظر جامعه هنری را جلب کند، باید از ایشان پرسید چرا با گذشت بیش از 5 سال از دولتش، اقدامی در این راستا انجام نداده است.
این عضو کمیسیون فرهنگی از کوتاهی دولت در این خصوص انتقاد کرد.
علی مطهری نیز درباره این موضوع گفت: بهتر است به جای نظامات هنری متعدد، یک نظام جامع رسانهای پیگیری شود؛ ضمن آنکه باید به این نکته دقت شود که این نظام شامل تمامی اصناف هنری شود و بهگونهای پیش نرود که مثلا درباره فعالان عرصه صنایع دستی یا هنرهای سنتی که بعضا زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیستند، غفلت شود.
وی همچنین بر ضرورت توجه به حقوق مالکانه هنرمندان تاکید کرد.
به گزارش خانه ملت، جلسات بعدی برای بررسی جزئیات این موضوع با حضور نمایندگانی از اصناف هنری تشکیل خواهد شد./
برچسب ها
اخبار برگزیده،
حوزه هنری،
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی