علی محمد شاعری مطرح کرد؛
عضو هیئت رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس گفت: اولویت اصلی دولت مقابله با مشکلات کم آبی نیست و مجلس باید با نظارت درست، دولت را در ریل صحیح خود قرار دهد.

خانه ملت؛ علی محمد شاعری با بیان اینکه اگر دولت احکام مصوب در برنامه پنج ساله ششم توسعه را اجرایی کند به تدریج مشکلات حوزه تامین آب و خشکسالی برطرف میشود، گفت: مجلس در برنامه ششم دولت را مکلف به هوشمندسازی بهرهبرداری از آبهای زیرزمینی و نظارت دقیق بر روند بهرهبرداری با نصب کنتورهای هوشمند و جلوگیری از حفر چاههای غیرمجاز کرده است.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس تصریح کرد: دولت باید آب شرب مورد نیاز شهرها و روستاهای اطراف خلیجفارس و دریای عمان را از طریق نصب دستگاههای آب شیرینکن، تامین کرده و همچنین باید با تصفیه و بازچرخانی فاضلاب شهری بخشی از آب مورد نیاز بخش صنعت، کشاورزی و محیط زیست تامین کند.
وی ادامه داد: عملیات آبخیزداری را سالانه بیش از یک میلیون هکتار به مرحله اجرا دربیاورد که متاسفانه دولت در سال گذشته 50 درصد از اعتباراتی که مربوط به فصل آب را کاهش داد. دولت در حرف به موضوع آب توجه کرده اما در عمل توجه جدی به آن نداشته است.
مجلس باید با نظارت درست، دولت را در ریل صحیح قرار دهد
شاعری تاکید کرد: بسیاری از شبکههای زیر سدها اکنون ناتمام رها شده و میتوان با تکمیل آنها، از آب پشت سدها به نحو درست و شایسته استفاده کرد، شبکههای وسیع فرسوده آب شهری و کشاورزی موجب هدر رفت حداقل 30 درصد از منابع آب کشور شده است، بسیاری از تجهیزات در منازل، ادارات و کاربریهای تجاری غیرهوشمند و فرسوده هستند.
نماینده مردم نکا و بهشهر در مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه اگر با لایروبی آببندانهای کشور را احیا کنیم می توان بخش وسیعی از هدر رفت آب جلوگیری کرد، افزود: کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی به طور جدی در حال پیگیری موضوع ساماندهی مشکلات حوزه آب است و اکنون طرح سامانه نوین آبیاری را در دستور کار خود دارد که به موجب آن 400 هزار هکتار مکلف به این اقدام شده که دولت تنها پنجاه درصد آن را اجرا کرده است.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس ادامه داد: هشتاد و پنج درصد از هزینه اجرای سامانه نوین آبیاری را به صورت رایگان در بودجه پیشبینی کردهایم لذا مجلس تمام اقدامات و تدابیر لازم را برای حل مشکل حوزه آب در نظر گرفته است اما اولویت اصلی دولت این موضع نیست و مجلس باید با نظارت درست، دولت را در ریل صحیح خود قرار دهد.
وی با اشاره به اینکه ما بودجه توسعه شیوههای نوین آبیاری را به دو برابر رساندهایم و اکنون در حال اجراست، تصریح کرد: مشکل کم آبی طی بیش از سه دهه در کشور اتفاق افتاده و بهرهبرداریهای بیرویه هم خشکسالیها را تشدید کرده است و امیدوارم مجلس در لایحه بودجه سال جاری هم بودجه کافی برای حل مشکل کم آبی و ساماندهی آن در نظر بگیرد تا بتوان با این بحران مقابله کرد.
نماینده مردم نکا و بهشهر در مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه تا زمانی که اولویتهای دولت در کشور تغییر نکند نمیتوان این بحران را حل کرد، گفت: سازمان برنامه و بودجه و دولت باید بدانند آب، محیط زیست، اشتغال و کسب و کار اولویتهای اساسی در کشور هستند و متاسفانه هنوز به این نتیجه نرسیدهاند و در تخصیص منابع هم اولویتها را در نظر نمیگیرد./
برچسب ها
اخبار برگزیده،
بحران،
بحران آب،
بحران آبی