کیخا مطرح کرد؛
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس گفت: کمیسیون کشاورزی بعد از انقلاب در زمینه رسیدگی به مسائل کمبود آب، گام های بلندی برداشته و در سال جاری دستگاه های دولتی مکلف شدند بهای واقعی آب را پرداخت کنند.

خانه ملت؛ احمدعلی کیخا رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی که همراه با اعضای کمیسیون به استان هرمزگان سفر کرده است در نشست با استاندار و مسئولین استان گفت: در اولین فرصت جلساتی را برای پیگیری امور استان در مجلس با حضور دستگاه های اجرایی برگزار میکنیم و ظرفیت کمیسیون در اختیار نمایندگان و مردم استان قرار میگیرد.
نماینده مردم زابل، زهک و هیرمند در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در زمینه وامهای کشاورزی، مجلس از ظرفیتهای قانونی استفاده کرده است اما محدودیتهایی در دولت وجود دارد که موجب شده تا اقدامات به کندی پیش برود، تصریح کرد: مقرر شد تا پایان سال عدد بیشتری در زمینه بخشودگی وام کشاورزان مد نظر قرار گرفته شود. از بانکها درخواست کردهایم تا زمانی که بخشودگی وام کشاورزان تعیین تکلیف نشده، فشار خود را از روی آنها بردارند.
وی با اشاره به اینکه به دلیل نداشتن سند اراضی، کشاورزان نمیتوانند از تسهیلات استفاه کنند، بارها اعلام کردهایم که مطرح کنند برای رفع مشکل موجود باید چه بخشی از قانون اصلاح شود، ادامه داد: اعتبار صندوق بیمه محصولات کشاورزی هزار میلیارد تومان بود که خوشبختانه در بودجه سال آینده دولت مکلف به پرداخت 1500 میلیارد تومانی به صورت نقدی شده است.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه کمیسیون کشاورزی بعد از انقلاب در زمینه آب، گامهای بلندی برداشته و در سال جاری دستگاههای دولتی مکلف شدند بهای واقعی آب را پرداخت کنند، عنوان کرد: اگر قصد داریم مردم رفتار خود را در زمینه صرفه جویی آب اصلاح کنند، این اصلاح باید از دستگاههای دولتی آغاز شود و این موضوع چالشی برای کشور است.
کیخا با بیان اینکه در حال حاضر متأسفانه شرایط کشاورزان به گونهای نیست که قیمت واقعی نهادهها را پرداخت کنند، تصریح کرد: این موضوع پسندیده کشور و استان نیست که نتوانیم زندگی مناسبی را برای مردم فراهم کنیم.
وی با اشاره به اینکه یکی از برکات تحریمها واقعی شدن قیمت ارز است به همین دلیل کشاورزان به دنبال صادرات محصولات خود هستند، اضافه کرد: عدهای در این میان برای تأمین نیاز داخلی به دنبال جلوگیری از صادرات محصولات کشاورزی هستند. هیچ صنعتی نمیتواند به میزان بخش کشاورزی درآمد ریالی و ارزی داشته باشد. در گذشته کسی حاضر به سرمایهگذاری در بخشهای گلخانه، کشاورزی و دامداری نبود اما اکنون با اصلاح نرخ ارز دامداران شیر را با قیمت مناسب به شرکتها میفروشند و در صورت عدم خرید، تبدیل به شیرخشک و به کشورهای دیگر صادر میکنند.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس در پایان با تأکید بر اینکه پایین نگه داشتن نرخ ارز موجب زیان کشاورزان و خالی شدن روستاها شد، خاطر نشان کرد: در سال جاری 14 میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی صرف میشود، اگر20 هزار میلیارد تومان این مبلغ به بانکها داده شود مشکل وام کشاورزان برطرف میشود، در دولت و مجلس ریسک جراحیهای بزرگ پذیرفته نمیشود.
نیمی از ظرفیت کشاورزی استان هرمزگان خالی مانده است
در ادامه این نشست فریدون همتی؛ استاندار استان هرمزگان گفت: استان هرمزگان از استانهای استراتژیک و فراخشک کشور است، 13 میلیارد مترمکعب بارندگی داریم که 10 میلیارد آن تبخیر میشود و نیمی از ظرفیت کشاورزی استان خالی مانده است.
همتی با اشاره به اینکه سالانه دو بار کشت پرورش میگو صورت میگیرد که این اقدام در استانهای دیگر سالانه یک بار انجام میشود، ادامه داد: در حوزه استان ترکیب جمعیتی تفاوت دارد و خوشبختانه 45 درصد مردم روستایی هستند که باید از این فرصت برای کشاورزی و تولید استفاده کنیم.
وی ادامه داد: در استان هرمزگان سال سختی را در زمینه آب کشاورزی و شرب گذراندیم، به خوبی میتوانیم بخش عظیمی از صادرات به کشورهای جنوب خلیج فارس را در اختیار بگیریم.
استاندار هرمزگان با بیان اینکه اگر قصد داریم پایداری را در حوزه تولید و اشتغال داشته باشیم باید بتوانیم از ظرفیتهای استانی برای کل کشور استفاده کنیم که این موضوع نیازمند حمایتهای دقیق و کارشناسی است، گفت: انتظار داریم کمیسیون کشاورزی نگاهی به ویژگیهای مناطق داشته باشد و بر اساس آن مسیرها را طرحی کند.
همتی با تأکید بر اینکه در حوزه آبخیزداریهر چند بتوانید مصوبات اجرایی داشته باشی، گام بزرگی برداشتهاید، عنوان کرد: تأمین آب روستاها برای ما کار دشواری است، یکی از راههای تأمین آب روستاها استفاده از حوضچههای آبخیزداری است.
همتی در پایان با بیان اینکه باید نظام بیمهای حمایت شود و هر فعالی باید فعالیت خود را بیمه کند، خاطر نشان کرد: در استان هرمزگان طی سال جاری دو هزار و 400 لیتر در ثانیه آب مورد نیاز بود که یک هزار و 600 لیتر آن تأمین شد و مردم در این راستا همکاری لازم را داشتند./
برچسب ها
آب کشاورزی،
آبیاری زمین های کشاورزی،
اخبار برگزیده،
بروکراسی اداری