کیخا مطرح کرد ؛
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: صرفا بازار تهران به شاخصه ارزیابی قیمت محصولات کشاورزی تبدیل شده است که بخش قابل توجهی از حاشیه قیمت ایجاد شده به دست دلالان می رسد.

خانه ملت؛ احمد علی کیخا در خصوص افزایش قیمت محصولات کشاورزی ، گفت: فرصت استثنایی برای افزایش تولید محصولات کشاورزی در کشور ایجاد شده و بخش کشاورزی در سال گذشته تنها بخشی بوده که رشد اقتصادی نسبتا خوبی را داشته است.
دولت حداقل دخالت در قیمت محصولات کشاورزی را داشته باشد
نماینده مردم زابل، زهک و هیرمند در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: دولت باید حداقل دخالت را در قیمت محصولات کشاورزی داشته باشد اما اکنون متاسفانه سیاستگذاری در قیمت و صادرات محصولات کشاورزی از وزارت جهاد کشاورزی گرفته شده و در ستاد تنظیم بازار تصمیماتی اتخاذ میشود که بیشتر حمایتها از مصرف کننده است و در آنها به تولیدکننده توجهی نمیشود.
افزایش قیمت محصولات کشاورزی ناشی از سیاستهای غیرتخصصی است
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به جای تخصیص ارز دولتی به نهادههای کشاورزی با قیمت گذاری آزاد و صرفه جویی ارزی میتوانند موجبات تقویت تولید را داشته باشیم و به گروههای نیازمند حمایتهای جبرانی اختصاص دهیم، تصریح کرد:افزایش قیمتها بیشتر ناشی از سیاستهای غیرتخصصی اعمال شده از بیرون بخش کشاورزی است.
تاخیر در برداشت و صادرات دو دلیل افزایش قیمت پیاز
وی با تاکید بر اینکه سیاستگذاریها اعمالی در بخش کشاورزی را مناسب پایداری تولید و صادرات محصولات کشاورزی که یک اصل برای افزایش تولید است نمیدانیم، عنوان کرد: افزایش قیمت محصولی مانند پیاز دو دلیل دارد که یکی از آن بارندگی فراوان و تاخیر در برداشت و دیگری به صرفه شدن صادرات اینگونه محصولات است.
نماینده مردم زابل، زهک و هیرمند در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حاشیه جادههای استانی مانند خوزستان گوجه فرنگی با قیمت هر کیلو یک هزار و 500 تومان به فروش میرسد که با قیمت بسیار پایینتری از کشاورز خریداری میشود در حالی که این محصول در بازار تهران با قیمت 5 هزار تومان معامله میشود، گفت: صرفا بازار تهران به شاخصه ارزیابی قیمت محصولات کشاورزی تبدیل شده است که بخش قابل توجهی از حاشیه قیمت ایجاد شده به دست دلالان میرسد.
وزارت جهاد کشاورزی بر اصل بازار رسانی نیز متمرکز شود
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در پایان، خاطرنشان کرد: اگر هدف اصلی وزارت جهاد کشاورزی توسعه کشاورزی، تولید و درآمد زارعین است باید بر اصل بازار رسانی نیز متمرکز شوند تا واسطهها به حداقل ممکن برسند و متناسب با خدمات ارائه شده سود ببرند./
برچسب ها
اخبار برگزیده،
اراضی کشاورزی،
ارزش واردات،
توسعه صادرات،
رونق،
رونق اقتصاد،
رونق اقتصادی،
رونق کسب و کار،
سازمان جنگل ها و مراتع