مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی به بررسی بودجه وزارت خارجه در لایحه بودجه سال 99 کل کشور پرداخت.

به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی ، دفتر مطالعات سیاسی این مرکز در گزارشی با عنوان « بررسی لایحه بودجه سال 1399 کل کشور 12. وزارت امور خارجه» آورده است : مقایسه اعتبارات تخصیص یافته به وزارت امور خارجه در لایحه برنامه بودجه سال 1399 کل کشور در قیاس با بودجه مصوب این وزارتخانه بهنحویکه در قانون بودجه سال 1398 منعکس شده است، در بخش اعتبارات هزینهای (بدون در نظر گرفتن اعتبارات مربوط به تملک داراییهای سرمایهای) از افزایش 17/39 درصدی بودجه وزارت خارجه نسبت به سال گذشته حکایت دارد.
بر اساس این گزارش روند رشد سالیانه اعتبارات این وزارتخانه برخلاف سال گذشته به شرایط متعارف و معمولی که تا پیش از سال 1398 جریان داشت بازگشته و درحالیکه تا سال گذشته افزایش بودجه وزارت امور خارجه در یک محدوده مشخص محقق میشد، اعتبارات این نهاد در لایحه بودجه سال 1398 با فرا رفتن از این قاعده، رشد بیش از 43 درصدی را تجربه کرد. این درحالی است که درصد افزایش بودجه نهاد اصلی حوزه روابط خارجی کشور بهطور میانگین کمتر از 20 درصد بود.
بر اساس مطالعات مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی افزایش 17 درصدی اعتبارات وزارت خارجه حاکی از آن است که روند سابق رشد اعتبار این نهاد برای سال 1399 نیز تکرار شده است، البته باید خاطرنشان کرد که این افزایش تنها براساس محاسبه اعتبارات هزینهای این وزارتخانه نسبت به سال قبل صورت گرفته است، حال آنکه اضافه کردن ارقام مربوط به تملک داراییهای سرمایهای آن، رشد اعتبارات آن را تنها تا 6/33 درصد تأیید میکند.
این گزارش همچنین تصریح می کند که مجموع اعتبارات هزینهای تخصیص یافته به وزارت امور خارجه ازجمله بخش مربوط به همکاریهای اقتصادی بینالمللی، سهمیه حق عضویت و کمک دولت ایران بابت مخارج سازمان ملل متحد و سایر سازمانهای بینالمللی و تعهدات و مرکز آموزش روابط بینالملل در سال 1399 مطابق با جدول 1ـ7 مادهواحده لایحه بودجه سال 1399، معادل 25،612،178 میلیون ریال تعیین شده است.
بر اساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی ، مقایسه درآمدهای وزارت امور خارجه در لایحه بودجه 1399 کل کشور و قانون بودجه 1398، نشان میدهد که «درآمدهای حاصل از خدمات کنسولی» این وزارتخانه 80 درصد افزایش داشته و دو ردیف درآمدی شامل «درآمدهای حاصل از اجاره ساختمانها و اراضی (ازجمله امکانات، اماکن و فضاهای آموزشی، فرهنگی، هنری و ورزشی کلیه دستگاههای اجرایی» و «درآمد حاصل از چاپ، توزیع و فروش کتب و نشریات و واگذاری آنها» به لایحه بودجه 1399 اضافه شده است، حال آنکه در قانون بودجه 1398 این دو ردیف درآمدی وجود نداشت. «درآمد حاصل از خدمات آموزشی و فرهنگی» نیز در مرکز آموزش روابط بینالملل 20 درصد کاهش داشته است.
متن کامل گزارش را
اینجا بخوانید.
برچسب ها
اهداف سیاست خارجه،
بودجه وزارت امور خارجه،
وزارت خارجه،
وزیر امور خارجه