مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی به بررسی برنامه دولت های استرالیا، هند و هلند برای تسهیل رشد استارت آپ های فناوری محور بخش کشاورزی پرداخت.
به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی ، دفتر مطالعات انرژی، صنعت و معدن این مرکز در گزارشی با عنوان « برنامههای دولتها برای تسهیل رشد استارتآپهای فناوریمحور بخش کشاورزی (مطالعه موردی استرالیا، هند و هلند)» آورده است : استرالیا یکی از کشورهای پیشرو در تحقیقات کشاورزی است که حمایتهای مالی و قانونی مهمی را برای تحقیقات، نوآوری، سرمایهگذاری و تجاریسازی فناوریهای کشاورزی عرضه میکند و بخش اعظم برنامههای دولت استرالیا بر تحریک طرف عرضه تمرکز دارد. ازسوی دیگر، کشور هند، کشوری با چالشهای مشابه با چالشهای کشاورزی ایران، دارای رتبه ششم جهانی در فعالیت استارتآپهای فناوریمحور کشاورزی است که برنامههای این دولت برای ارتقای استارتآپها تحریک هر دو طرف عرضه و تقاضا را هدف قرار داده است. در کشور هلند زیستبوم استارتآپی بخش کشاورزی ماهیتی دانشبنیان داشته و مبتنیبر رابطه تنگاتنگ با دانشگاه است. بررسی برنامههای این کشور نیز حاکی از آن است که تمرکز اصلی بر تحریک طرف عرضه است.
گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی تصریح می کند : با بررسی دقیقتر برنامههای دولتها برای تسهیل رشد استارتآپهای فناوریمحور بخش کشاورزی در کشورهای استرالیا، هند و هلند میتوان توصیه کرد که برگزاری دورههای آموزشی برای طرف تقاضا، بازاریابی و اقدامات ترویجی درخصوص فناوریهای نوین کشاورزی، تسهیل دسترسی استارتآپها به خدمات فنی و مشاورهای و حمایت اطلاعاتی (بهویژه اطلاعات بازار) از استارتآپهای فناوریمحور کشاورزی جزو اقدامات و برنامههای دستگاههای ذیربط بخش کشاورزی مورد توجه قرار گیرد.
بر اساس این گزارش بررسی گزینههای سیاستی هدفمندتر نظیر ایجاد زیستبوم استارتآپی کشاورزی منطقهای (به فراخور مطالعات امکانسنجی)، راهاندازی پارک علم و فناوری کشاورزی، حمایت از ایجاد و تأمین مالی شتابدهندههای تخصصی، تأسیس صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر فناوریهای کشاورزی، تعریف مشوقهای مالیاتی تحقیق و توسعه و تعریف کمک هزینه برای تولید نمونه اولیه بهمنظور حمایت از ایجاد و توسعه استارتآپها در بخش کشاورزی ایران میتواند در دستور کار سیاستگذاران قرار گیرد.
برچسب ها
استفاده از فناوری های نوین،
امور پژوهشی و توسعه فناوری،
انتقال و توسعه فناوری