مرکز پژوهش های مجلس بررسی کرد؛
مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی به بررسی لایحه بودجه سال 1399 کل کشور و تصویر محیط کسب وکار در آستانه تصویب بودجه و برخی آثار بودجه بر مؤلفه های محیط کسب وکار پرداخت.
به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی ، دفتر مطالعات اقتصادی این مرکز در گزارشی با عنوان «بررسی لایحه بودجه سال 1399 کل کشور 63. تصویر محیط کسبوکار در آستانه تصویب بودجه و برخی آثار بودجه بر مؤلفههای محیط کسبوکار» علاوهبر ارائه تحلیلی از محیط کسبوکار با توجه به آخرین اطلاعات در دسترس در زمینه شاخصهای بینالمللی و داخلی ازجمله شاخص ملی محیط کسبوکار، شاخص امنیت سرمایهگذاری در ایران، شاخص رقابتپذیری جهانی، شاخص انجام کسبوکار بانک جهانی و شاخص بینالمللی حقوق مالکیت، عمدهترین برنامهها و اعتبارات لایحه بودجه سال 1399 درخصوص مسئله بهبود محیط کسبوکار مورد واکاوی قرار گرفته است.
این گزارش می افزاید : پیشنهادهایی برای بهبود وضعیت محیط کسبوکار و اصلاح لایحه بودجه در سال 1399 ارائه شده که می توان به موارد همچون پایبندی دولت به ایجاد و حفظ ثبات اقتصادی و پرهیز اکید از تغییرات ناگهانی و غافلگیرکننده قوانین، مقررات (ازجمله تعرفههای واردات و ممنوعیتهای ناگهانی و ...)، رویههای اجرایی، آییننامهها و دستورالعملهای صادره از دستگاههای اجرایی در حین اجرای قانون بودجه سال 1399 اشاره نمود.
بر اساس مطالعات مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی ، در نظر گرفتن تبعات منفی انتشار اوراق مالی بر محیط مالی کسبوکار و توجه به تأمین مالی واحدهای تولیدی، از جمله دیگر پیشنهادها برای بهبود وضعیت محیط کسبوکار و اصلاح لایحه بودجه در سال 1399 ارائه شده است که می توان به آن اشاره نمود و بدینمنظور باید اصلاحات ساختاری بودجه خصوصاً اصلاح ساختار بخش دولتی در دستور کار قرار گیرد؛ بهطوری که هزینههای دولت به حدود درآمدهای قابل دسترس و قابل برنامهریزی برای دولت محدود شود.
بر اساس این گزارش از دیگر پیشنهادها برای بهبود وضعیت محیط کسبوکار و اصلاح لایحه بودجه در سال 1399 می توان به رعایت و پیادهسازی هرچه سریعتر الگوی حمایت از تولید و لزوم داشتن برنامه برای بهبود واقعی محیط کسبوکار و مالیاتستانی عادلانه و کاهش فشار مالیات بر کسبوکارها در شرایط رکودی. رویکرد نظام مالیاتی باید بهگونهای باشد که با ایجاد پایههای جدید مالیاتی، جلوگیری از فرار مالیاتی، ساماندهی معافیتهای مالیاتی و ... بتواند درآمد مالیاتی را افزایش دهد، اشاره نمود.
برچسب ها
اقدامات لازم برای بهبود رتبه ایران در گزارش کسب و کار بانک جهانی،
ایجاد انگیزه و تلاش برای بهبود کیفیت،
بهبود اقتصادی