مرکز پژوهش های مجلس در سلسله خبرنامه های تحولات انرژی پیش بینی از وضعیت بازار نفت و گاز جهان در شرایط شیوع موج دوم کرونا ارائه کرد.
به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، دفتر مطالعات انرژی، صنعت و معدن این مرکز در گزارشی با عنوان «خبرنامه تحولات انرژی (3) دوره یازدهم (پیشبینی وضعیت بازار نفت و گاز جهان در شرایط شیوع موج دوم کرونا)» آورده است؛ براساس پیشبینی مؤسسه تحقیقاتی ریستاد انرژی، انتظار میرود سطح تقاضای جهانی نفت در ماه ژوئیه به متوسط 90/2 میلیون بشکه در روز، در ماههای آگوست، سپتامبر و اکتبر، به 90/6 میلیون بشکه در روز، در ماه نوامبر به 93 میلیون بشکه در روز و در نهایت در دسامبر به 94/7 میلیون بشکه در روز برسد.
گزارش مرکز پژوهشهای مجلس میافزاید براساس گزارش مؤسسه انگلیسی کالانیش انرژی، پیشبینی شده است که خط لوله گاز طبیعی ترانس آناتولی (تاناپ) تا پایان مـاه جاری بـه نـقـطه مورد نظر و پیشبینی شده در قـرارداد میان شـرکـت گس آذری و تـرکیه برسد.
در این گزارش تصریح شده است که مهمترین نگرانی پاکستان در پروژه کاسا 1000، خطرات ژئوپلیتیکی افغانستان و حملاتی است که در بهار و تابستان سال گذشته - درست در زمانی که تاجیکستان و قرقیزستان به صادرات برق به جنوب آسیا مبادرت ورزیده بود - در افغانستان اتفاق افتاد.
بنابراین گزارش نتایج مدلهای پیشبینی تقاضای جهانی گاز نشان میدهد که میزان سطح تقاضا در سال جاری 140 میلیارد مترمکعب کمتر از سال گذشته خواهد بود. درواقع، حدود 3/5 درصد از تقاضا کاسته خواهد شد. ضمن آنکه پیشبینی تقاضای گاز جهان تا پایان سال جاری و سال آتی نشان میدهد که بهرغم انتظار احیای تدریجی بازار گاز، اما اثر بحران کرونا بر بازار جهانی طولانیتر خواهد بود.
گزارش مرکز پژوهشهای مجلس میافزاید علاوهبر بحران شیوع کرونا، بهواسطه کاهش قیمت گاز، بازارهای نوظهوری نظیر چین بهتدریج در سال آینده روند رو به رشدی را تجربه خواهند کرد، اما در کل روند رشد تقاضای جهان تا سال آینده کاهشی خواهد بود. در این بین گاز طبیعی مایع (الانجی) مهمترین محرک رشد تجارت جهانی گاز در نظر گرفته شده است.
متن کامل این گزارش را
اینجا بخوانید.
برچسب ها
اخبار پژوهشی،
اقتصاد نفتی،
بهای گاز،
صادرات نفت و گاز،
صنعت نفت و گاز