نجفی خوشرودی:
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: بحث سرحدات و تعیین حدود یکی از مسائل امنیت ملی و سرزمینی کشورها است و تعیین مرز دریایی ایران و عمان اوج همکاری و تفاهم بین دو کشور را نشان می دهد.

خانه ملت؛ علی نجفی خوشرودی در خصوص تعیین شدن طولانی ترین مرز دریایی ایران در دریای عمان، اظهار داشت: بحث سرحدات و تعیین حدود یکی از مسائل امنیت ملی و سرزمینی کشورها است و اینکه دو کشور به چنین توافقی میرسند، اوج همکاری و تفاهم بین ایران و عمان را نشان میدهد.
تعیین مرز دریایی در دریای عمان الگوی مناسب برای روابط با سایر کشورهای عربی
نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: این موضوع می تواند الگوی مناسبی باشد برای روابط سایر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس با جمهوری اسلامی ایران باشد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایران همواره بر اهمیت توسعه روابط با کشورهای عربی حوزه خلیج فارس تاکید کرده است، ادامه داد: با توجه به اشتراکات همسایگی، دینی و اسلامی بودن این کشورها، زمینه خوبی برای توسعه روابط وجود دارد.
نجفی خوشرودی با بیان اینکه روابط مثبت و همکاریهای نزدیک ایران و عمان نشان داده که همین الگو میتواند در مناسبات ما با سایر کشورها نیز اتفاق بیفتد، متذکر شد: البته این موضوع منوط است به این که این کشورها از هرگونه اقدام تفرقه افکنانه و تاثیر پذیری از عناصر دیگر دست بردارند.
وی افزود: در مرزهای دریایی ایران با برخی از کشورهای عربی حوزه خلیج فارس منابع مشترک انرژی وجود دارد.
لزوم بهره برداری از منابع مشترک در مرزهای دریایی بر اساس اصول عدل و انصاف
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به نوآوریهای اساسی در موافقتنامه ایران و عمان در زمینه نحوه استفاده از منابع احتمالی هیدروکربن موجود در محدوده مرز دریایی، گفت: این نورآوری که در رابطه با عمان اتفاق افتاده است میتواند در مناسبات با کشورهای دیگر نیز اعمال شود تا ما نیز از حقوق حقه خود بتوانیم استفاده کنیم.
نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: شاید یکی از مسائلی که در گذشته توجه شایسته به آن نشده است با جذب سرمایه گذاری و فناوریهای پیشرفته، سهم و جایگاه خود را در بهربرداری از این منابع مشترک بر اساس اصول عدل، انصاف و موازین بین المللی داشته باشیم.
امکان تعیین رژیم حقوقی دریای خزر بصورت بالقوه وجود دارد
نجفی خوشرودی در پاسخ به این سوال که آیا اسفاده از این الگو در عیین رژیم حقوقی دریای خزر نیز ممکن است، گفت: به طور بالقوه به توافق رسیدن با کشورهای همسایه دریای خزر هم امکان پذیر است.
وی افزود: ما یک پهنه آبی مشترک به نام دریای خزر داریم و هیچ چاره ای نداریم جز اینکه از طریق گفتوگو و تعامل با 5 کشور، مسائل مربوط به این دریا را حل و فصل کنیم به توافق جمعی برسیم.
مختصات دریای خزر متفاوت از دریای عمان است
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مختصات دریای خزر متفاوت از دریای عمان است، متذکر شد: خزر دریاچه بسته و بزرگی است که مسئل خاص خود را دارد.
وی افزود: بعد از فروپاشی شوروی، نشستهای مختلفی پیرامون مسائل دریای خزر اعم از مسائل امنیتی و انتظامی گرفته تا مسائل شیلات، محیط زیست و در بسیاری از حوزهها انجام شده است و به توافقات خوبی میان 5 کشور رسیدیم.
نجفی خوشرودی با اشاره به اینکه تعیین رژیم حقوقی دریای خزر از پیچیدگی خاصی برخوردار است، گفت: در تعیین رژیم حقوقی دریای خزر که بحث بسیار پیچیده ای هست، نشستهای مختلفی در سطوح، معاونین وزرای خارجه، وزرای خارجه و سران برگزار شده است و امیدواریم باقیمانده مسائل که در خصوص تعیین رژیم حقوقی دریای خزر وجود دارد، با توافق 5 کشور نهایی شود./
برچسب ها
آب و هواشناسی دریای خزر،
اخبار برگزیده،
امنیت دریای خزر،
انتقال آب از خزر،
خزر،
دریای خزر،
منابع دریای خزر،
نشست هم اندیشی خزر،
هم اندیشی دریای خزر